söndag 5 februari 2012

Inredningsproblematik

Jag vet att det inte är sånt här jag brukar skriva om på den här bloggen, men jag har ett problem. Vi är i flyttartagen. Vi ska snart flytta ut från vår ovanvåning hemma hos svärmor och in i vår nya lägenhet som vi snart har köpt. När vi bodde i vår förra lägenhet köpte vi min crosstrainer, ett mycket användbart redskap för att komma i form, men inte direkt en snygg inredningspryl i hemmet. Lägenheten vi ska flytta till är en 3:a på dryga 80 kvadrat. Ett sovrum för oss, ett vardagsrum, ett kök och så ett mindre sovrum till den kommande bebisen. Lägenheten är ny och fräsch, huset är från 2006. Var ska vi placera min crosstrainer (och älsklingens träningsbänk också för den delen). I förra lägenheten spelade det inte så stor roll, då hade vi crosstrainern i vardagsrummet. Där var allt ett enda virrvarr av blandade grejer från både min och sambons två tidigare lägenheter. En hyreslägenhet som sett sina bästa dagar. Där brydde vi oss inte så mycket och den kändes mer som ett tillfälligt boende. Den nya lägenheten känns ju mer permanent, viktigare.

Kan man inreda med träningsredskap utan att det ser fult ut? Kan man dölja dem på något smart sätt? På nätet finns det ju massor av ställen där det går att hämta inspiration. Igår var jag och sambon iväg till flera butiker häromkring för att köpa saker till vårt nya hem och inspireras inför flytten. Besökte Cervera, ILVA och IKEA. Det finns ju en massa fint där. Men, sen ska vi komma överens också. Jag och sambon har ganska olika inredningssmak. Sen har vi inte riktigt pengar till att köpa allt nytt heller, utan vi måste tyvärr leva med flera av våra gamla grejer ett tag till. Nej, jag inser redan nu att inredningsbiten i nya lägenheten inte kommer att bli lätt. Jag tror att vi kommer att satsa på rena ytor med få ögonfångare, detaljer. Den biten ordnar sig säkert. Men, träningsredskapen, det är här jag känner mig lite orolig. Har haft några idéer. Draperier som man drar ifrån när man tränar så det går att se TV:n - sambon säger nej. Avskärmare där som man kan gömma dem bakom - sambon säger nej. Och jag kan hålla med, det blir nog inte snyggt. Ha dem i bebisens rum - var ska bebisen vara då? Ha dem i vårt sovrum - trångt, fult. Ha dem i klädkammaren och ta fram dem när de ska användas - hur troligt är det att man använder dem alls då?

Jag behöver inspiration! Inte bara för att återuppta min träning, utan för att integrera träningsredskapen i mitt blivande hem! Vi vill ju skapa en skön miljö där vi kan trivas. Hemmet är ju ens oas i tillvaron och om det blir fult då kommer vi antagligen att trivas sämre och det vill vi ju inte. Den här svåra nöten ska vi knäcka! Jag vet bara inte hur än? Alla goda råd mottages.

2 kommentarer:

 1. Hmmm, så många tips har du ju inte fått. Jag tänker så här. Om crossen står framme i vardagsrummet så är chansen större att den blir använd. Men får den plats på ett vettigt sätt utan att du behöver krångla dig fram. Om man har en hörnsoffa skulle den lätt kunna stå bakom ryggstödet, om den inte står i vägen. Hos bebisen funkar det kanske några år. Små barn sover ändå i föräldrarnas säng och leker aldrig på sitt rum. Men ska du stå och stirra i väggen då? Klädkammaren funkar också - om du får rutin att verkligen plocka fram den varje dag. Du har ju inte styrkbrädan framme för att det ska bli av att stryka. (Fast jag har slutat stryka förvisso.) Berätta sen hur det blev.

  kram, pernilla be

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pernilla! Nej, det här är ingen lätt nöt att knäcka, för det är verkligen ingen snygg grej, men samtidigt har vi ju köpt den för att användas och då borde den placeras så att det är troligt att användningen ökar. Tänker att vi får prova oss fram när vi väl flyttar in i lägenheten och tills dess får jag fundera kring testalternativen. Tack för goda råd! Kram :)
   PS. Jag stryker inte heller, hehe!

   Radera

Lämna gärna tips, råd och tankar! Jag blir så glad för dina kommentarer! :D