fredag 30 oktober 2015

Nya krafttag, typ

I mitten av juni föddes vår lilla dotter. Två månader senare kände jag att det var dags att börja ta tag i min viktsituation igen. Jag började återigen använda Lifesum för att hålla koll på mitt kaloriintag och sen var jag på några mamma-barn-pass på Nordic Wellness.

Utgångspunkt den 18 augusti 2015
Vikt: 79,9 kg
Midja: 100 cm

Var duktig med Lifesum i ett par veckor, men allt vägande av maten blev drygt i längden och jag kände att jag ville testa att äta utan att väga min mat, men att ändå vara medveten om mängden mat så att jag inte stoppade i mig för mycket. Försökte hålla mig borta från onyttigheter i veckorna och tillät mig att äta sånt på helgerna. Det gick väl ganska bra ändå i några veckor. Sen skulle jag börja baka inför dopet av vår dotter och det blev onyttigheter lite var och varannan dag. Vikten pekade lite uppåt igen. Ännu en gång kände jag att det var dags att skärpa mig lite.

Har vägt mig igen de senaste tre veckorna på fredag morgon när jag har vaknat. Hade jag varit striktare och haft mer självdisciplin så hade jag såklart nått bättre resultat vid det här laget, men jag är inte riktigt där i dagsläget. Träningen har det inte heller blivit så mycket av tyvärr. Hade en del problem i bäckenregionen på höger sida efter graviditet och förlossning som gjorde att jag gick till sjukgymnast ett par gånger. Sen när matdisciplinen blev sämre blev även träningsdisciplinen lidande i samma veva.

Nu satsar jag på att hålla onyttigheterna i möjligaste mån till helgerna, samt att försöka tänka på mängden mat jag äter. Mackor är nog min största käpphäst om man bortser från onyttigheter. Det behöver jag dra ner på. Sen behöver jag komma igång med träningen igen.

Resultat idag, den 30 oktober 2015
Vikt: 72,7 kg (minskat med 7,2 kg)
Midja: 93 cm (minskat med 7 cm)

Med tanke på att mitt engagemang inte är fullständigt känner jag mig ändå nöjd med resultatet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna tips, råd och tankar! Jag blir så glad för dina kommentarer! :D