fredag 7 december 2012

Smarrigt knäckebröd


Igår kom svärmor förbi med lite hembakt knäckebröd och tillhörande recept som hon blivit tipsad om av en väninna. Det var verkligen ett jättegott bröd som svärmor menar på är busenkelt att göra dessutom! Det går att äta som snacks också, så gott är det! Tänkte jag skulle dela med mig av receptet till er.

Ingredienser:
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl vatten
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 2 dl pumpakärnor
  • flingsalt 
Såhär gör du:
  1. Blanda solrosfrön, sesamfrön, linfrön, rapsolja, vatten och dinkelmjöl.
  2. Bred ut på ett bakplåtspapper.
  3. Strö över pumpakärnorna samt lite flingsalt.
  4. Platta till.
  5. Grädda på 150°C i 50 minuter.
Klart att avnjutas!

OBS! Tips från svärmor! 2 dl pumpakärnor blev för mycket, det räcker med 1 dl. Var försiktig med flingsaltet så det inte blir för salt. Men, som sagt, det är ju tips. Du gör som du vill. Smaken är ju som bekant som baken, delad.

Lycka till! Mums, mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna tips, råd och tankar! Jag blir så glad för dina kommentarer! :D