onsdag 25 maj 2011

Kickstartat sötsuget

Har gått och drömt om kexchoklad och sura S hela dagen, funderat kring Snickers och saltlakrits. Inte bra. Inte bra alls. Tankarna berör att det nog inte gör nånting om jag bara äter en. Eller kanske två. Tre gör nog inte nån stor skada heller? Jag är allt bra dum. Det här tankesättet gjorde mig 7 kg tyngre än vad jag är idag. Vill inte tillbaka dit.

4 kommentarer:

 1. Ajajaj! Akta dig för att falla för de där viskande små orden i huvvet: du ska bara ta eeeeen.... För inte blir det väl en? Eller? Om du kan hålla dig vid en så ta då en och njut! För mig blir det en, två, tre, flera... i dagar. Veckor... Jädra socker.

  SvaraRadera
 2. Japp, vet exakt vad du menar... Helt omöjligt att bara ta en och lagom finns inte i min vokabulär... Har halkat dit igen idag... Skit också!

  SvaraRadera
 3. Det är alltid enklare att avstå helt än att äta "lite". Om du gör ett sockeruppehåll går receptorerna i belöningscentrum helt bananas. De vidgar sig så mycket de kan i jakt på socker. Får de sen lite så blir de lyckliga och effekten blir enorm - men de vill genast ha mer. Därför kan det vara mycket svårare att sluta igen efter ett "återfall". Effekten är densamma på socker som på nikotin, alkohol, morfin och annat beroendeframkallande.

  mvh//pernilla be

  SvaraRadera
 4. Håller med. Det är riktigt dumt av mig att jag har fallit för frestelsen flera gånger. Jag vill liksom komma till en normal relation till onyttigheterna, att vara ta lite och sen är det stopp. Men jag är inte riktigt sån, tyvärr. Kanske nån gång, men inte än i alla fall. Måste bli hård mot mig själv igen.

  SvaraRadera

Lämna gärna tips, råd och tankar! Jag blir så glad för dina kommentarer! :D