torsdag 7 april 2011

Att falla för sötsuget

Just nu känner jag att det går bra med min kost, att jag inte tycker det är jobbigt att undvika choklad, godis, bullar och annat som jag annars älskar att stoppa i mig. Men det har inte alltid varit så och kommer inte alltid att vara så heller. Så läser jag min vän LöpLinas inlägg från idag. Hon kämpar just nu nåt enormt mot sötsuget, är i en svacka som känns oöverstiglig. Vi har nog alla varit där nån gång och det är inte en lätt sits att vara i. Kroppen skriker efter allt onyttigt som är så lättillgängligt och jag känner igen det så väl. Onyttigheterna ligger i drivor där man står i kö i matvaruaffärerna, det finns i alla caféer, bensinstationer och små butiker, det är en del av att vara social med sina vänner. Dessutom är det en oerhört snabb tillfredsställelse, kräver ingen arbetsinsats innan man stoppar det i sig och det smakar som himlen och lite till.

Det är vid sådana tillfällen man behöver support från andra, behöver uppmuntrande ord så att man inte ger upp helt och hållet, utan börjar om från början igen. Jag vet att när jag faller finns hon där för mig, när jag känner mig misslyckad med min träning stöttar hon mig med uppmuntrande ord. Vi kan väl hjälpas åt att uppmuntra henne? Gå in på hennes blogg och skriv nåt uppmuntrande så hon känner att hon inte är ensam i att kämpa. Att det finns en tid då det kommer att bli lättare, att det här bara är en tillfällig svacka. Jag vet att hon kan, men ibland kan man behöva höra det också. Det är det som är så fantastiskt med bloggvärlden, som jag har skrivit om förut. Att det finns ett virtuellt supportsystem fyllt av positivism och pepping. Tillsammans gör vi en skillnad för våra medmänniskor.

8 kommentarer:

 1. Tack snälla för din kommentar!
  Det är alltid lika spännande att väga sig, speciellt nu när jag ska hålla vikten. Men det bästa är att väga sig på en impedansvåg där man får se sammansättningen med andelen fett/muskler. På måndag får jag göra det och då kan jag se om min träning ger utdelning. :)

  Det är verkligen helt fantastiskt vilket nätverk av peppande människor man hittar genom att blogga! Det finns nästan alltid någon som ger en stöd och råd när det känns tungt. Det är väldigt häftigt!

  Ha en bra kväll!
  Sussie

  SvaraRadera
 2. Jag har stundtals också enormt sötsug, därför tänkte jag nästa vecka anamma utmaningen om en sockerfri vecka....sen hur det går är en annan femma....

  SvaraRadera
 3. En sån våg vill jag också ha! Får investera i en nån gång framöver. Just nu har vi bara en vanlig, digital våg.
  Visst är det härligt vilket stöd som finns här i bloggvärlden! Jag blir förundrad hela tiden över den support jag har fått av andra bloggare! :)

  SvaraRadera
 4. Jag tror att sötsuget behöver nån typ av lindring. Jag brukar äta t.ex. frukt med keso eller turkisk yoghurt, göra en bärsmoothie eller nånting när jag känner suget. Det gäller att alltid ha ett nyttigare alternativ hemma och sen, efter att tag, går det lite lättare.

  SvaraRadera
 5. Jag håller helt med! Sötsuget kommer som ett tåg på posten, men man kan ju välja vad man stoppar i sig ;). En läsk som inte innehåller speciellt mycket, eller en dadel som har vitaminer, kostfibrer och annat göttigt. Och är galet söt så man orkar inte trycka i sig så många ;).
  Smoothies är också heta tips; banan-choklad är den lättaste enligt mig. Mogen banan, lättmjölk, kakao och vips! Färdig. Sen kan man utöka med spenat och annat gottigt om man vill, men det är inte ett krav.

  Lycka till med sötsuget.

  SvaraRadera
 6. Det valet är lättare att göra när det går bra och svårt att göra när man är i en svacka. Jag brukar alltid ha lite 70%ig choklad hemma. Är jag sugen på nåt tar jag två rutor efter kvällsmaten. Den senaste tiden väljer jag dock oftare frukt. Din smoothie ska jag testa, men tänkte använda min mixer istället för elvispen, hihi. ;)

  SvaraRadera
 7. Tack vännen ! Ja det är bara börja om från noll igen och inte ge upp!
  Tack för all stöd det hjälper. Idag har jag inte ätit något med socker i förutom frukt :-)

  kram

  SvaraRadera
 8. Du är duktig! Storkramar! :)

  SvaraRadera

Lämna gärna tips, råd och tankar! Jag blir så glad för dina kommentarer! :D