söndag 20 mars 2011

Hembakad söndagsfrukost

Hittade ett recept på Ricottascones igår på en av mina favvobloggar med hälsosamma recept. Sambon blev lite sugen när jag berättade om dem, så vi bestämde oss för att prova dem till frukost idag. Sagt och gjort! Vi hade dock ingen ricotta hemma, så vi tog kesella istället och kornmjölet bytte vi ut mot rågmjöl. Man tager vad man haver liksom. Resultatet blev mycket lyckat och mumsigt! Vi kommer nog att göra detta recept fler gånger, för det var väldigt enkelt. Precis som med Tarzan, som också kom från Mollys hälsoblogg, var sconesen mäktiga. Egentligen blev jag mätt efter en halv, men jag var ju tvungen att äta en hel bulle. Sen tog sambon en halv till och jag tyckte det var onödigt att lämna en halv scones, så det blev tillslut att jag åt tre halvor och blev totalt proppmätt.

Fina och goda!

Molly rekommenderade citronmarmelad, vi hade Lemon Curd hemma.

Med hemgjord smultronmarmelad (som vi har fått).

En sak som jag har tänkt på är att det är så spännande när man bakar hemma. Jag kommer på mig med att springa och titta in i ugnen på bakverken och förundras över hur de växer och förändras. Sen när de väl är klara är det bästa att man får smaka på resultatet när det fortfarande är varmt. Mmm... Egentligen bakar man för lite hemma, eller jag i alla fall. Det behöver ju inte vara så himla komplicerat egentligen. Nästa grej som står på tur är att testa Mollys Powermuffins. Jag har ingredienserna hemma, det gäller bara att komma till skott också.

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma! Jag tycker själv det är kul att få lite enkla och hälsosamma tips jag kan testa! Sen tycker jag om att dela med mig av det jag tycker är bra. Gillar verkligen din blogg, den inspirerar! Kram :D

    SvaraRadera

Lämna gärna tips, råd och tankar! Jag blir så glad för dina kommentarer! :D