onsdag 16 mars 2011

Misslyckad utmaning

Efter uppvärmningen gav jag mig på bodyrocks Just Cant Get Enough Exercise Challenge från 15/3. Det är en helt ny övning som är inspirerad av Zuzanas Capoeiraträning. Den var helt komplicerad innan jag fick koll på hur jag skulle göra. Fick kolla på instruktionen 4-5 gånger innan jag fick till det. Sen gick det, men ändå inte. Jag blev snurrig i huvudet och illamående. Gjorde halva utmaningen, sen gav jag helt enkelt upp, vilket var synd för själva övningen var rätt kul. Det var biverkningarna jag inte klarade av. För att kompensera körde jag cardio på crosstrainerna längre, drygt 50 min blev det tillslut. Det störiga med min crosstrainer är att den glappar hela tiden, eller hur man ska förklara det. Jag får hoppa av titt som tätt och skruva på den för att fotdelens skruvar och muttrar lossar hela tiden så att den går helt ojämt och börjar låta illa. Den har varit så från början. Vet inte hur jag ska fixa det, synd att man inte är mekaniskt händig.

Jag har förresten tänkt på det Zuzana säger att man ska göra hela tiden när man tränar, dvs "keep your core tight". Jag glömmer ofta det och är avslappnad i magmusklerna. Kommer ihåg att jag en gång frågade min mamma om det, hon sa att hon alltid håller in magen. Jag gör aldrig det. Kanske dags att börja öva på det så att jag kan bli bättre på att "keep my core tight.

2 kommentarer:

 1. Hej vännen ! För problemet med crosstrainern prova sätt två muttrar efter varann det brukar hjälpa då stoppar den andra den första från att gänga upp sig ! En bra grej som jag gör är att hålla in magen när du och mr D är ute på promenad eller om du är ute själv . Håll in magen när du crosstrainar eller lagar mat försök gör det så ofta du kan om det bara är 2 sekunder åt gången många bäckar små . Jag försöker göra det men som sagt man glömde det hela tiden :-)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det där med muttrarna, hm, undrar om jag kan få sambon att fixa det? ;D
  Jag har funderat på det där med att hålla in magen för att träna magmusklerna. Måste bara komma ihåg att tänka på det och sen antar jag att det blir en vana av det.
  KRAM :D

  SvaraRadera

Lämna gärna tips, råd och tankar! Jag blir så glad för dina kommentarer! :D